• cube

  • cubeRandom

  • block

  • cubeStop

  • cubeStop

Reabilitare (consolidari) de constructii

Reabilitare (consolidari) de constructii - O mare provocare!

  • Ne mandrim ca alaturi de SIKA am realizat in 2003 primele lucrari de consolidare in Romania la CET Isalnita Cladirea Chimic 2!

La ora actuală, în lume, cererea pentru consolidări si renovări de clădiri vechi este în continuă crestere si reprezintă pentru ingineri o mare provocare. Acest fapt reiese studiind cazurile de consolidări efectuate pana in prezent: după consolidare unele structuri sunt supuse la încărcări si eforturi mult mai mari si mai diferite decât cele pentru care au fost calculate initial la vremea construirii lor.


Scopul tehnicilor de consolidare cu materiale compozite obtinute pe bază de fibre de carbon (tesaturi si lamele) este de a spori rezistenta si de a obtine o bună comportare a elementelor din beton armat. Aceste tehnici sunt cele mai folosite la ora actuală în lume, pentru lucrări de consolidare sau de protejare a elementelor de constructii. Au proprietăti cu mult superioare materialelor folosite în mod traditional care îmbină betonul cu otelul.


Se pot folosi cu succes pentru consolidarea structurilor avariate din diferite cauze:


- actiunea agentilor chimici

- mediul climatic si variatii de temperatură

- seism

- cresterea încărcărilor datorate schimbării modului de exploatare a constructiei fată de cel prevăzut în proiect,etc.


Vasta experienta acumulata in ultimii 10 ani, precum si produsele utilizate garanteaza calitatea superioara a lucrarilor de consolidare efectuate.